ked. aug 16th, 2022

Afro-Soul Sound

15 éves történetünk során már többször megmutattuk, hogy elévülhetetlen érdemeink vannak a magyar reggae kultúra gondozásában. A karibi zene szinte valamennyi műfajában otthonosan mozgunk, és a klasszikus hip-hop, ragga/dancehall sem idegen számunkra.

Sőt, igény esetén leporoljuk szívesen jazz, soul, funk hanglemez, cd gyűjteményünk legszebb darabjait is.

Hat fős aktív lemezlovas- csapatunk a következő szettekre is leköthető (akár házibulikra) magánszemélyek/közületek számára. Legyen szó akár egész estés buliról, vagy egy kellemes kerti grillpartiról ütős zenékkel.

Reggae meets Hip-Hop/RootsDubReggae/Relaxin’Beats With My Peeps (lazulós szett).

Ha olvasnál kedvenc lemezeinkről, itt megteheted!

E-mailre vagy facebook messenger üzenetre is rövidesen válaszolunk. Portfoliónk itt található.

Történetünk

A találkozás

Történetünk első fejezete valamikor ott kezdődött, amikor 2005 év végén egy füstös pincehelyiségben, Sebestyén “Sebő” Szabolcsot, és Barát “Chi Korea” Zoltánt egy közös meghallgatásra hívták valahová az V. kerületbe. Az akkor éppen alakuló Fúzió Rádióba kerestek új műsorvezető-szerkesztőket. A beszélgetés során hamar kiderült, hogy vannak közös pontjaink a zene terén. Mindketten szeretjük a hip-hop-ot, és a reggae sem áll messze tőlünk. A következő felvonásban, már a a XI. kerületi stúdióban ültünk, ahol egymást követték műsoraink: Chi Urban Ortodox Jazz kollektívája este 7-kor kezdődött. Majd Sebő Reggaekultúra című műsorom egy órával később követte. Ugyanekkor 2005 októberében Sebő “Sista” Gabriella figyelmét felkeltette egy flyer.

Igazából a Sebő selector név ragadt meg benne, hiszen őt is így hívták, nem különben pedig édesapja a ’80-as években ugyanezen név alatt retro lemezlovasként tevékenykedett. Bár ekkor még nem tudott személyesen találkozni a rejtélyes “névrokonnal”, néhány hónap múlva erre is sor került.

Az alapítás

2006. február 8. , 17.30 perckor megtörtént az életre szóló találkozás. Sis ellátogatott egy Sebő féle délutáni matiné sorozat első állomására (ld. a kép). Itt tudtunk egy jót beszélgetni, és néhány héten belül mi (Sis, Chi Korea és Sebő) megalapítottuk az Afro-Soul Soundsystemet.

Az elmúlt 15 év

2006 óta számos változás állt be a sound életében. Bővültünk új tagokkal, illetve néhányan már nem aktívak. Az Afro-Soul Sound ma már kikerülhetetlen tényezője a magyar reggae életnek. Erről bővebben a hamarosan induló hivatalos Afro-Soul Sound honlapon lehet majd olvasni. Addig is érdemes ellátogatni facebook oldalunkra.

Tagjaink

Jelenlegi tagjaink (zárójelben a belépés ideje): Sebő “Sista” Gabriella (2006) Barát “Chi Korea” Zoltán (2006) Sebestyén “Sebő” Szabolcs (2006) Laurence “LolTheHarp” Persad (2006, szájharmonika), Bakay “Jr. Nabu” Barnabás (2011) Tábori “Puli” Roland (2021), Egri “Reloka59” Ede (2021), Szaniszló Gida “LowRisk” Róbert (2021)

Tiszteletbeni tagjaink: Temesvári “Mr. Skunk” András (2008), Briski “MC Morzsa” László (R.I.P.) (2008)