ked. aug 16th, 2022

Dis-KO-Sound

Dis-KO-Sound egy 7 éve létező, főleg társadalomkritikus, kemény zenei stílusokat úgy mint ska, 2tone, punk, hardcore, punk, rapcore játszó lemezlovas különítmény, Sebővel és Sülével.

Soundunk létrejötte annak köszönhető, hogy engem (Sebőt) még a 90-es évek elején Komáromban a hip-hop mellett megfertőzött a helyi hardcore és punk. Az olyan koncertek, mint Elit Osztag, Barrikád, említhetjük még a helyi Rangadó Sörözőben rendezett hardcore és punkkoncerteken fellépő Picsát, vagy éppen a Racial Abuse elindítottak az úton, hogy egy kicsit belemélyedjek főleg a rapmetál, rapcore világába. Ez vezetett Dis-KO-Sound létrejöttéhez.

Ekkor sikerült megismerkedni a Kevés, vagy a ska-t punkkal ötvöző CsizmáSKAndúr, zenei világával is.

Természetesen ez a zenei világ magával hozta a külföldi 2Tone zenekarok hanghordozóinak beszerzését is.

Süle mindeközben a magyar alternatív, artpunk és posztpunk klasszikusok zenéjébe mélyedt el, mint a VHK, Európa Kiadó, Spions, Bizottság. Mióta pedig Nürnbergben él a helyi és az ír punk felé kalandozott el.

Így nem meglepő, szettjeinkben főleg az old school nemzetközi ska, 2Tone, punk, hardcore, rapcore dominál. Magyar szinten pedig a régi klasszikus punk/art punk mellett a hardcore/trash vonal jellemzi a szetteket, persze mindig kiegészülve egy kis hazai ska talpalávalóval. Kedvenc hazai kiadóink között találjuk a Drinkin’ Beer In Bandana Records – ot valamint a Trottel-t, a Budapest Vinyl-t . Persze a sok szerzői kiadást sem felejthetjük el.

Igazán pogóra vágysz? Unod a playlistet? Megtiszteled haverjaid, hogy hús – vér bakelitről, cd-ről, kazettáról szóljanak a nagy kedvencek? Ne habozz írj e-mailt, vagy facebookon, megegyezünk tuti. Minden olyan házibulin, rendezvényen szívesen játszunk, ami kiáll a kirekesztő eszmék ellen.

Ha pedig nem a party a cél, csak megismernéd a magyar punk és hardcore szubjektív történetét akkor interaktív workshopunkat ajánlom.

Amíg élőben nem találkozunk itt találhattok egy két egyveleget tőlünk. Itt pedig lemezeink egy része. Egy kis ajánló a Dis-KO-Sound magyar hanghordozóihoz.

Portfoliónk itt érhető el.